PLANTEKØD

Lasagne.png

For klima, økonomi og sundhedens skyld!!

En Dansker spiser i snit 52 kg kød årligt  -Det er hele 500 mio pakker hakket kød årligt!

 

Animalsk kød er utroligt ressourcekrævende og miljøbelastende at producere og der vil ikke være plads i vores fremtid til de mængder vi spiser nu. NFP er i stadig højere grad centreret omkring en fuldstændig plantebaseret kost centreret omkring vore mange økologiske råvarer. Og det her er det gode alternativ.

 

Vi lancerer i samarbejde med Dansk/Norske Vestkorn et økologisk plantekøds produkt som på alle punkter er indbegrebet af at gøre det rigtige. Det er ikke baseret på kinesisk sojaprotein, som så mange andre, men i stedet på Dansk/Europæisk dyrkede økologiske ærter og favabønner.

 

De vigtigste punkter hvor Vestkorn plantebaseret protein adskiller sig fra almindeligt hakket kød:

 

  • Lavt vandforbrug i forhold til kød

  • Meget lavere CO2 aftryk end kød

  • Meget lang holdbarhed i køkkenskuffen

  • Skal ikke aktivt køles/fryses

  • Vegansk / Halal / Kosher

  • Meget lavt saltindhold

  • Proteinrigt

  • Fiberrigt

  • Økologisk

  • Billigt

 

Vi har valgt 2 færdige løsninger som lokker med design, muligheder og bæredygtige anprisninger, og en ren version som kan bruges til alle andre formål. Inkl. vegetariske burgere.

Nuggets II.png