top of page

Plantekød

Frika II.jpg

For klimaets, økonomiens og sundhedens skyld!!
Fremstillet i Skandinavien - økologisk kvalitet
100 % allergenfri og uden tilsætningsstoffer

Danskere spiser i snit 52 kg kød årligt (DTU) - Kød er generelt meget ressourcekrævende og miljøbelastende at producere og der vil ikke være plads i fremtiden til de mængder der spises i dag.

Denne NYESTE generation III af plantekød er det hidtil manglende klimavenlige gode og sunde alternativ.

Med produkter baseret på lokale Europæiske råvarer, er NFP ́s plantekød allerede foran i forhold til forbrug af Co2 under transport fra marken til produktionen med adresse i Norge.
Ydermere er produktionen drevet af Vandkraft, og med lokal havn, så der er praktisk talt ingen transport.

NFP lancerer i samarbejde med Dansk/Norske Vestkorn et plantekødsprodukt (økologisk), som på alle parametre er indbegrebet af at gøre det rigtige.

Det er ikke baseret på kinesisk sojaprotein, som mange andre sammenlignelige produkter, men i stedet på Dansk/Europæisk dyrkede økologiske ærter og favabønner.

De vigtigste punkter hvor plantebaseret køderstatning adskiller sig fra almindeligt hakket kød:

- Meget konkurrencedygtig pris i forhold til pris på kød
- Absorberer egen vægt med min. 3 gange under forberedelse.
- Økologisk
- Skal ikke aktivt køles/fryses
- Lang holdbarhed i køkkenskuffen
- Vegansk / Halal / Kosher
- Lavt vandforbrug i forhold til kød
- Markant lavere CO2 aftryk end kød
- Proteinrigt – min. 55 g pr. 100 g
- Lavt indhold af mættet fedt - <1,5 g pr. 100 g
- Højt Fiberindhold - > min. 16 g pr. 100 g

I Catering & Food Service regi er forsyningskæden nem og bekvem, og ganske som ris, pasta og andre tørre produkter, og dermed undgås dyr kold distribution, spild grundet svigt på brudt kølekæde, samt
en lager-, og hylde opbevaring som er markant billigere og mindre pladskrævende end det traditionelle køleskab.

Prisen er så lav, at det er meget nemmere for køkkener og kantiner at nå både antallet af kødfrie dage, og nå målet med at ramme 90% af de anvendte råvarer af økologisk oprindelse for at få det
eftertragtede økologiske guldmærke.

Bolognese.jpg
bottom of page