Fuldkornsbrød med risrester

    Ingredienser:

     4 dl. vand

    20 g. gær

    500 g. fuldkornshvedemel

    2-3 dl. risrester fra dagen før

    4 spsk. olivenolie

    ½ spsk. honning

    1 spsk. havsalt

     

    Sådan gør du:

    Hæld vandet i en stor skål.
    Rør gæren ud i vandet med olivenolie og honning.
    Rør mel og salt i dejen, tilsæt dine risrester og ælt dejen godt igennem.
    Smør en form med smør, kom mel i og bank overskydende mel ud. Eller brug bagepapir.
    Hæld dejen i formen.
    Kom et fugtigt viskestykke over formen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted i ½ -1 time.
    Varm ovnen op til 200 grader.
    Bag brødet i den varm ovn i ca. 45 minutter.
    Tag brødet ud af formen med det samme og lad det står og køle af på en bagerist, før du spiser det.

     

     

     

     

    Start typing and press Enter to search